Bezuinigingen op gefinancierde rechtshulp

Als onderdeel van de bezuinigingsplannen van het kabinet heeft de staatssecretaris van justitie, Fred Teeven, een plan opgesteld waarmee 100 miljoen euro bezuinigd zou moeten worden binnen zijn departement. Deze bezuinigingen zouden ook gevolgen hebben voor de gefinancierde rechtsbijstand.

Vanuit de advocatuur wordt heftig gereageerd op de bezuinigingsplannen. Men stelt dat door deze maatregel de toegang tot het recht voor mensen met een minder goed gevulde portemonnee onmogelijk wordt gemaakt. Wat de dames en heren advocaten hierbij lijken te vergeten is dat advocaten niet de enige rechtsbijstandverleners zijn. Ook vergeet men te melden dat niet voor iedere kwestie de bijstand van een (dure) advocaat verplicht of nodig is.

De juristen van De Witte Raaf werken met tarieven die onder de gangbare tarieven van de advocatuur liggen. In tegenstelling tot wat de advocatuur beweert hoeft u in de toekomst dus niet verstoken te blijven van juridische bijstand. Mochten de plannen van de staatssecretaris inderdaad doorgaan, dan is het goed om te weten dat u in veel gevallen terecht kunt bij de juristen van De Witte Raaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*